Точно преди една седмица написах ли “?  Написах. Познах ли? Познах.  Follow me for

...
Точно преди една седмица написах ли “? 
Написах.
Познах ли?
Познах. 
Follow me for
Коментари Харесай

Предлагам Слави за шеф на БФС. По какво се познава, че идат избори?

Точно преди една седмица написах ли „ “? 

Написах.

Познах ли?

Познах. 

Follow me for more убиващи желанието за живот откровения…


Сър Джон пристигнал на посещаване в България и на третия ден си споделил: „ Разбирам ги за какво не желаят да се ваксинират… тва живот ли е… “


Да забележим какво остави кална следа (заради дъжда, вие какво си помислихте?) след себе си през миналата седмица.

И по този начин:

Слави ръгна чушки в боба и даде отговор на най-„ тайния “ въпрос в последно време, а точно „ по кое време? “ Всички знаем защо „ по кое време? “ става дума. Ако в първо деяние на пиесата има закачена на стената пушка, очакваш до трето да гръмне, нали? Имайки поради какъв брой доста нашенци са „ по съветската просвета “ и я бранят като очите си, би трябвало да знаят кой го е споделил това и какво е имал поради. 

Някои коментатори обявиха, че мощно подозират съветска кална следа (този път не е баш от дъжда), а по-конкретно: злопаметност поради нараненото его на Лавров, на който му се наложи да изтърпи подигравките вид: „ мѝ да òди пеш, бе! “ И по този начин се оказало, че пушката от стената най-сетне гръмнала. Тя нали за това е поставена там!

И освен поради Лавров, само че и по принцип пушката е трябвало да гръмне сега, в който станем прекомерно свободни от руснаците, газа им и желанието да им се целува г…газопровода нон-стоп от получовеците от губернията. Откъсването от газпром, интерконекторът, подаването на ръка на Украйна, солидарността с Европейски Съюз, ветото, санкциите… е, множко им пристигнало и си споделили, че няма за по кое време да чакат. Дръпнали Дългия спусък и произвели изстрел, с който било планувано да се постави завършек на българското държавно управление. 

Един супер готин български карикатурист – Комарницки – с право написа, че би следвало да ни е необичайно, че Слави никакъв го няма, току се появява с видеосъобщение в интернет, като началник на Ислямска страна. 

Странно ни е, само че не на всички. А в това „ не на всички “ персонално аз стартирам да надниквам крайчеца на това, което ще вземе да се окаже „ България на две скорости “. Силно допускам, че едната скорост обаче е „ задна “. Много ситуацията взе да става „ ние “ и „ те “. Обичат си го Слави, какво да се прави! Нищо, че три Народното събрание собственоръчно трансформира в циркове. И то не от положителните – Цирк дьо Солей, не. Нещо като читалищна самоинициатива беше по-скоро. 

Харесва, не харесва – това е ситуацията, българският гласоподавател е натъпкал Народното събрание с изрожденци, комунисти, разказвачи на вицове, преписвачи на непознати смехории и всякакви други „ сценаристи “.

И да искаш промени, няма! После: „ що сме зле? “ Що ли? 30+ години – едни и същи маскирани ченгета. 

Осъзнавам, че у Ганя има малко мазохизъм, не обича да му е добре, щото повече обича да се оплаква. Странно занимание. Най-любимото от историята му е, че е бил плебей, а в сегашното избира единствено бабаити, които му се карат от тв приемника. 

Аз персонално предлагам Слави за началник на БФС. 

Първо, че на множеството БГ футболисти и футболни калинки им е идол от детство и ще го слушат какво им приказва, нещо, което е малко евентуално да се случи с различен. Второ, съгласно мен Слави ще вдъхне почит, щото е в доста по-добра спортна форма от най-малко ¾ от националите ни, което не е малко, имайки поради, че те имат спортната форма на великия Пелè (който е на 81 години и е в инвалидна количка). Освен това: като сме скъсали жилото на спирачката и се носим по нанадолнището, най-малко да го създадем гръмко и по какъв начин си би трябвало – с гръм и тропот и шоу да става, та да ни запомнят по целия свят. Може да не ставаме за друго, само че най-малко вцепеняващ образец и предизвестие за света да бъдем. И не на последно място, ще употребявам думите на Славовия народен представител Балабанов, който се опита да пришие на премиера думите: (уж по адрес на Рашков) „ възрастен човек, който би трябвало да бъде прикрит в Антикорупционната комисия, тъй като го е боязън да направи промени в Министерство на вътрешните работи “. Нали виждате накъде отивам с това…? Възрастен човек, на който да му намерим с нещо да се занимава, тъй като четвърти и пети парламент в случай че провали, всички сме за последна спирка на метрото и оттова – Терминал 2, а оттам… fuck it – и Албания е все по-примамлива. 

Понеже първоначално се заявих като човек, който познава тъпотиите още преди да са се случили (или както Слави би споделил: какъв си ти, че да познаваш бе? „ ценител “ ли някакъв?!), ще се опитвам с още една прогноза, а след това всички заедно ще се молим да не позная:

Отказвайки да поддържат бюджета за страната, само че обещавайки да поддържат плана за пенсиите, на процедура славчовите нищо не вършат, с изключение на вятър в свирката и доста пиар (за хрантутниците – не, но за пенсионерите – да. Да, но не) 

Като ги питаш след това, ще кажат, че са подкрепили пенсиите, единствено дето… ами единствено дето, в случай че не се одобри бюджетът на страната, нищо от плануваните заплащания за пенсионерите не може да влезе в действие. Малка детайлност, нали?

И? 

Няма „ и? “… това е. После ще кажат, че са подкрепили пенсиите, но – видиш ли – държавното управление не ги е нараснало. И ще почнат едни ходения по малките екрани, едни речи, едни риторични въпроси:

„ Ама за какво не се подвигат пенсиите, за какво не се подвига таванът? Ние го гласувахме, а те, лошите… “ 

Избори идат, какво да се прави?



Като споделих „ избори “ – знаете ли по какво се познава, че идат?. „ Семейните полезности “ са най-хубавият знак, че се готвим за избори. 

Само че на тоя клон към този момент са се наредили и изрожденците, и на Янев новата натрупа, на президента фен-клубът, Маяма май и тя, Българска социалистическа партия се заиграват и те с концепцията за „ фамилните полезности “, пробваха и национал-популизма по какъв начин е, та старите патрèоти може и да не фàнат добра ръка на това разпределяне. Македонският въпрос им го издърпаха отдолу под краката, като нищо и това може да им откраднат. 



Понеже загатнах и националите… но има ли смисъл? Оф, добре, айде и за националите.

Общо положения за гол: Гибралтар 10, България 11 
Точни удари: Гибралтар 5, България 5 
Корнери: Гибралтар 6, България 8 
Спечелени фаулове: Гибралтар 14, България 11 

...

Чух, че сме извадили шанс за ремито, че от Гибралтар били изморени, щото нали четвъртък е работен ден, та трябвало да ритат след работа. 

Чух и че от великото (все още) управление на футболния съюз договарят с нов мениджърски екип за една контрола, с която се надяват малко да вдигнат самочувствието на националите.

Преговорният развой обаче малко е зациклил, тъй като учителката по математика в помощното учебно заведение за деца със специфични потребности е решила да прави контролно в същия ден, когато от БФС се пробват да провеждат мача на нейните третокласници с националния тим по футбол. Според осведомени, евентуално мачът ще бъде изтеглен за след контролното по математика и следобедната отмора на децата от помощното учебно заведение. „ Само загуба би била страшна “, разяснява източник, непосредствен до националния тим, поискал анонимност, „ Всичко друго, даже и реми, ще приемем като положителен резултат и ще се учим от грешките си! “, заключи той и си викна още една бира от сервитьорката, щото това празнуване на мощното реми от снощния тежък мач още му държи. 



Толкова за тая седмица, прелестен ви уикенд и умерено – и другата седмица ще има тъпотии от по света и у нас. Хубава вечер! 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР